Privacy Policy/Notice

Restore Order For Life PLT [LLP0013452-LGN] (hereinafter referred to as “ROFL”) respects your privacy and strives to protect your Personal Data in compliance with Malaysia’s Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA 2010”). In our effort to ensure compliance, we wish to draw your attention to our Privacy Policy/Notice as follow:

  • PERSONAL DATA
    • The “Personal Data” that you provide or have provided to ROFL may include your name, contact details, address, email address, NRIC number or passport number, bank account information, data relating to health, religious or beliefs and any other relevant information, and in the event you are a company, your company’s corporate documents and your directors’ and shareholders’ particulars such as name, contact details, address, email address, NRIC number or passport number, bank account information and other information required for the services rendered and/or products purchased.
    • In addition to the Personal Data that you provide to ROFL directly (whether when engaging us to provide our services, purchasing our products and/or during any communication with ROFL), ROFL may also collect your Personal Data from various other sources, including without limitation, from online search tools, information obtained from third parties through lawful sources such as Companies Commission of Malaysia, National Registration Department of Malaysia and any other relevant authorities, or at events organized or participated by ROFL.
    • In respect of Personal Data of third parties such as your spouse and family members, you warrant that you have obtained their consent allowing us to process their Personal Data and you will extend a copy of this Notice to them.
  • COLLECTION AND USE OF PERSONAL DATA
    • To provide you with our services and/or products, it is necessary for ROFL to collect and process your personal data. By using ROFL’s website, engaging our services, purchasing our products, joining and/or attending our programs or events and providing or submitting your Personal Data to us, you consent and authorize us to collect, use, record, store, process and disclose your Personal Data that you provide through your engagement with us (including photos/ videos during events) for any of the following purposes:
      • to provide you with any of our services and/or products;
      • to bill for any of our services and/or products provided to you and to request for, or enforce payment of the same;
      • to arrange for third parties to help us provide our services and/or products to you;
      • to arrange for third parties upon your request, to provide services and/or products to you, which we do not;
      • to better serve you by matching your preferences or needs with relevant services and/or products;
      • to communicate with you regarding our website, products, services, promotions, programs or events;
      • to provide you with information on selected third parties’ websites, products, services, promotions, programs or events which we think may be of interest to you;
      • to respond to your queries or requests;
      • to manage our business operations;
      • to improve our business, website, products, services, promotions, programs or events;
      • to market our business, website, products, services, promotions, programs or events;
      • to investigate any wrongdoing in relation to our business, website, programs or events;
      • for legal purposes, including signing terms of service agreement, obtaining legal advice, managing disputes and risks, complying with any laws; and
      • any other purposes relating to the above purposes.
    • All Personal Data shall be provided by you voluntarily unless where it is indicated as mandatory. Failure to provide the Personal Data to us may result in ROFL being unable to provide services and/or products to you or your company.
  • MARKETING MATERIALS CONSENT CLAUSE
    • When you subscribe to our mailing list for various marketing and/or promotion communications purposes, you agree that we may collect, use, record, store, process and disclose your Personal Data you provided to us for providing the following types of marketing and/or promotion communications, in accordance with the PDPA 2010:
      • information about our services and/or products via email, text message and/or mail;
      • information about third parties’ products and/or services via email, text message and/or mail.
  • TRANSFER OF PERSONAL DATA
    • By engaging us, you have consented that your Personal Data may be transferred to, stored, used and processed in jurisdictions other than Malaysia.
    • To offer you the benefit of other products and/or services that we do not offer, we have established relationships with other parties. We offer you access to these other parties through the use of hyperlinks to their sites from ROFL’s website. To register or use services and/or products provided by such third parties, you may be required to submit your personal data to them. The privacy policies of such other parties may differ from ours, and we may not have any control over the information that you submit to such third parties. Therefore, we encourage you to read their terms, privacy policies and/or notices before responding to any offers, services and/or products provided by such other parties.
    • We do not sell, rent, trade or exchange your Personal Data.
  • PERSONAL DATA PROTECTION MANAGEMENT AND SECURITY
    • Practical steps are taken to protect your Personal Data. Security measures for electronic data include password protection, using a security built-in operating system, as well as the implementation of a back-up or recovery system to prevent data loss. Paper records are kept in an orderly fashion, out of sight and secured.
    • While ROFL has in place technology and internal procedures to guard and manage your Personal Data against intruders, there is no guarantee that such technology or procedure can eliminate all risks of theft, loss or misuse. ROFL shall not be liable to you or any other person for any damages that might result from unauthorized use, publication, disclosure, or any other misuse of information.
    • Data transmission over any wireless network or the internet cannot be guaranteed to be absolutely secure. Therefore, though we try to protect your information, no company, including ROFL, can completely ensure or guarantee the security of any information you transmit to us and you do so at your own risk.
  • WITHDRAWAL OF CONSENT
    • If you no longer wish to receive marketing and/or promotional materials from ROFL, you may unsubscribe from our mailing list or opt-out of receiving information via email, text message or mail, by emailing us at unsubscribe@restoreorderforlife.com
    • If you do not wish for your Personal Data to be collected via cookies on the website, you may deactivate cookies by adjusting your internet browser settings to disable, block or deactivate cookies, by deleting your browsing history and clearing the cache from your internet browser.
    • You may withdraw your consent to any collection, use or disclosure of your Personal Data for any of the purposes set out in this Privacy Policy/Notice by emailing to privacy@restoreorderforlife.com. Please note that this may also lead to the termination of our relationship, as it is necessary for ROFL to collect and process your Personal Data, to provide you with our services and/or products.
  • ACCESS & CORRECTION REQUESTS AND INQUIRIES, LIMITING THE PROCESSING OF PERSONAL DATA
    • You may make inquiries, complaints and within a reasonable notice of ten (10) working days, request access to, or correction of, your Personal Data or limit the processing/retention of your Personal Data by submitting your written request to Restore Order For Life PLT (LLP0013452-LGN), Suite 2088, 15-G-8, Bayan Point, Medan Kampung Relau, Bayan Lepas, 11900 Penang, Malaysia. The notice of ten (10) working days (excluding Saturday, Sunday and public holiday) starts from the date of receipt of your written request by ROFL.
    • Your Personal Data will not be kept longer than is necessary to fulfil the purposes stated, unless we are obliged to meet legal requirements. All your Personal Data will be destroyed or permanently deleted if it is no longer required for the purposes stated, unless we are obliged to meet legal requirements.
  • LINKS TO THIRD-PARTY WEBSITES

Our website may contain links to third parties’ websites. Please note that we are not responsible for the collection, use, maintenance, sharing, or disclosure of data and information by such third parties. If you provide information directly to such sites, the privacy policy/notice and terms of service on those sites are applicable and we are not responsible for the information processing practices or privacy policies of such sites.

  • ACKNOWLEDGEMENT AND CONSENT
    • By communicating with us, using and/or purchasing our services and/or products, or by virtue of your engagement with us, you acknowledge that you have read and understood our Privacy Policy/Notice.
    • We reserve the right to make changes to this Privacy Policy/Notice. Any changes will be posted on our website. By continuing to communicate with us, use and/or purchase our services and/or products or by your continued engagement with us following the modifications, updates or amendments to our Privacy Policy/Notice, you agree that all collected information (whether or not collected prior to or after the updated Privacy Policy/Notice became effective) will be governed by the updated Privacy Policy/Notice then in effect. If you do not agree to the new changes in our Privacy Policy/Notice, you should contact ROFL in writing at Restore Order For Life PLT (LLP0013452-LGN), Suite 2088, 15-G-8, Bayan Point, Medan Kampung Relau, Bayan Lepas, 11900 Penang, Malaysia and specifically request that ROFL return and/or destroy all copies or part of your collected personal information in ROFL’s possession.
    • Should you have any questions concerning this Privacy Policy/Notice, or if you would like to contact ROFL for any reason, please send an email to support@restoreorderforlife.com
  • GENERAL

This Privacy Policy/Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between this English version and the Bahasa Malaysia version, this English version shall prevail.

 

Polisi Peribadi/Notis

Restore Order For Life PLT [LLP0013452-LGN] (selepas ini dirujuk sebagai ‘ROFL’) menghormati privasi anda dan berusaha untuk melindungi Data Peribadi anda dengan mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia (“PDPA 2010”). Dalam usaha pihak kami untuk memastikan pematuhan, pihak kami ingin menarik perhatian anda kepada Polisi Peribadi/Notis pihak kami seperti berikut:

  • DATA PERIBADI
    • “Data Peribadi” yang anda berikan ataupun yang telah diberikan kepada ROFL termasuk nama, maklumat perhubungan, alamat, alamat mel, nombor kad pengenalan atau nombor pasport, maklumat akaun bank, maklumat berhubung dengan kesihatan, agama atau kerpercayaan anda dan informasi lain yang diperlukan, dan sekiranya anda adalah sebuah syarikat, dokumen-dokumen korporat syarikat anda dan maklumat pengarah-pengarah dan permegang-pemegang saham seperti nama, maklumat perhubungan, alamat, alamat mel, nombor kad pengenalan ataupun nombor pasport, maklumat akaun bank dan informasi lain yang diperlukan untuk perkhidmatan-perkhidmatan yang diberikan dan/atau produk-produk yang dibelikan.
    • Selain daripada Data Peribadi yang anda berikan kepada ROFL secara langsung (sama ada ketika menggunakan perkhidmatan kami, membeli produk kami dan/atau semasa sebarang komunikasi dengan ROFL), ROFL mungkin akan memperolehi Data Peribadi anda daripada pelbagai sumber lain, termasuk tanpa had, daripada alat carian talian, maklumat yang diperolehi daripada pihak-pihak ketiga melalui sumber yang sah termasuk tetapi tidak terhad kepada Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia dan pihak-pihak berkuasa lain yang berkaitan, atau di acara-acara yang dianjurkan atau disertai oleh ROFL.
    • Berkenaan dengan Data Peribadi bagi pihak-pihak ketiga seperti pasangan dan ahli-ahli keluarga anda, anda dengan ini menjamin bahawa anda telah mendapat persetujuan mereka untuk membenar pihak kami untuk memproses Data Peribadi mereka dan anda akan memberi sesalinan Notis ini kepada mereka.
  • PENGUMPULAN DAN PENGGUNAAN DATA PERIBADI
    • Untuk memberi anda perkhidmatan-perkhidmatan dan produk-produk pihak kami, ia adalah diperlukan oleh ROFL untuk mengumpul dan memproses Data Peribadi anda. Dengan melayari laman web ROFL, menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan pihak kami, membeli produk-produk pihak kami, menyertai dan/atau menghadiri program-program atau acara-acara pihak kami dan memberi atau menyerah Data Peribadi anda kepada pihak kami, anda bersetuju dan membenar pihak kami untuk mengumpul, mengguna, merekod, menyimpan, memproses dan mendedah Data Peribadi anda yang diberikan kepada pihak kami melalui urusan anda dengan kami (termasuk foto/ video semasa acara) bagi mana-mana tujuan-tujuan yang berikut:
        • untuk memberi anda mana-mana perkhidmatan dan/atau produk pihak kami;

      untuk bil bagi mana-mana perkhidmatan dan/atau produk pihak kami yang telah diberikan kepada anda dan meminta bagi, atau mengarahkan pembayaran atas yang sama;

    • untuk mengatur pihak-pihak ketiga membantu kami dalam memberi perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk kami kepada anda;
    • untuk mengatur pihak-pihak ketiga untuk memberi perkhidmatan dan/atau produk, yang mana kami tidak memberi, kepada anda atas permintaan anda;
    • untuk melayani anda dengan lebih baik dengan memadankan keutamaan atau keperluan anda dengan perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk yang berkaitan;
    • untuk berkomunikasi dengan anda mengenai laman web, produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, promosi-promosi, program-program atau acara-acara pihak kami;
    • untuk memberi anda informasi mengenai laman web, produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, promosi-promosi, program-program atau acara-acara pihak-pihak ketiga terpilih yang pihak kami berpendapat penting kepada anda;
    • untuk menjawab pertanyaan atau permintaan anda;
    • untuk mengurus operasi perniagaan pihak kami;
    • untuk meningkat perniagaan, laman web, produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, promosi-promosi, program-program atau acara-acara pihak kami;
    • untuk memasar perniagaan, laman web, produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, promosi, program-program atau acara-acara pihak kami;
    • untuk menyiasat sebarang kesalahan mengenai perniagaan, laman web, program-program atau acara-acara pihak kami;
    • bagi tujuan undang-undang, termasuk menandatangani perjanjian perkhidmatan, mendapat nasihat perundangan, mengurus pertikaian dan risiko, mematuhi sebarang undang-undang; dan
    • untuk tujuan-tujuan lain yang berkaitan dengan tujuan-tujuan di atas.
  • Semua Data Peribadi yang anda berikan mestilah secara sukarela kecuali di keadaan di mana ia adalah dinyatakan sebagai mandatori. Kegagalan untuk memberi Data Peribadi kepada kami akan mengakibatkan ROFL tidak dapat memberi perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk kepada anda atau syarikat anda.
  • KLAUSA KEBENARAN MENGENAI MATERIAL PEMASARAN
    • Apabila anda melanggan senarai mel pihak kami bagi pelbagai tujuan pemasaran dan/atau komunikasi promisi, anda bersetuju bahawa pihak kami mengumpul, mengguna, merekod, menyimpan, memproses dan mendedah Data Peribadi anda yang diberikan kepada kami bagi memberi jenis-jenis pemasaran dan/atau komunikasi promosi yang berikut, menurut PDPA 2010:
      • informasi mengenai perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk pihak kami melalui e-mel, pesanan teks dan/atau surat;
      • informasi mengenai produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan pihak-pihak ketigamelalui e-mel, pesanan teks dan/atau surat.
  • PERMINDAHAN DATA PERIBADI
    • Dengan berurusan dengan pihak kami, anda telah bersetuju bahawa Data Peribadi anda mungkin akan dipindah kepada, disimpan, diguna dan diprosses di bidang kuasa selain daripada Malaysia.
    • Kami telah menjalin hubungan dengan pihak-pihak lain untuk menawar anda faedah produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan yang lain dan/atau yang mana tidak ditawar oleh pihak kami. Kami menawar anda akses kepada parti-parti lain ini melalui kegunaan pautan ke laman web mereka daripada laman web kami. Anda mungkin perlu memberi informasi untuk tujuan pendaftaran atau penggunaan perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk yang diberikan oleh pihak-pihak ketiga tersebut. Namun demikian, polisi peribadi bagi pihak-pihak lain itu mungkin berlainan dengan Polisi Peribadi/Notis pihak kami, dan pihak kami mungkin tidak mempunyai kawalan terhadap informasi yang diberikan oleh anda kepada pihak-pihak ketiga tersebut. Maka, pihak kami mengalakkan anda untuk membaca terma, polisi-polisi peribadi dan/atau notis-notis mereka sebelum membalas terhadap sebarang tawaran, perkhidmatan dan/atau produk yang diberikan oleh parti-parti tersebut.
    • Pihak kami tidak akan jual, sewa, tred atau tukar Data Peribadi anda.
  • PENGURUSAN DAN KESELAMATAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI
    • Langkah-langkah praktikal telah diambil untuk melindungi Data Peribadi anda. Langkah-langkah keselamatan bagi data elektronik termasuk perlindungan kata laluan, melalui suatu sekuriti sedia ada dalam sistem operasi, serta pelaksanaan salinan bantuan atau sistem pemulihan bagi mengelakkan kehilangan data. Rekod-rekod kertas adalah disimpan dengan teratur, tersembunyi dan selamat.
    • ROFL mempunyai teknologi dan prosedur-prosedur dalaman yang baik bagi mencegah dan mengurus Data Peribadi anda terhadap penceroboh-penceroboh, akan tetapi tiada jaminan bahawa teknologi atau prosedur tersebut dapat menyingkir semua risiko-risiko pencurian, kehilangan atau penyalahgunaan. ROFL tidak akan bertanggungjawab kepada anda atau mana-mana pihak lain terhadap sebarang kerugian yang mungkin berlaku akibat daripada penggunaan tanpa kebenaran, penerbitan, pendedahan, atau lain-lain penyalahgunaan informasi.
    • Penghantaran data di internet atau sebarang rangakaian tanpa wayar tidak boleh dijamin selamat dengan sempurnanya. Maka, sungguhpun pihak kami cuba melindungi informasi anda, tiada syarikat, termasuk ROFL, boleh memasti atau menjamin keselamatan sebarang informasi yang dihantar oleh anda kepada pihak kami secara mutlak dan anda berbuat demikian atas risiko anda.
  • PERNARIKAN BALIK PERSETUJUAN
    • Jika anda tidak lagi ingin menerima material-material pemasaran dan/atau promosi daripada ROFL, anda boleh menarik diri daripada senarai mel atau memilih untuk tidak menerima informasi melalui e-mel, pesanan teks atau surat, dengan menghantar e-mel kepada pihak kami di unsubscribe@restoreorderforlife.com.
    • Jika anda tidak ingin Data Peribadi anda dikumpul melalui ’cookies’ di laman web, anda boleh memberhentikan ’cookies’ melalui penyelarasan pelayar web internet anda untuk melumpuh, menyekat atau memberhentikan ’cookies’, dengan memadam sejarah semakan anda dan mengeluarkan ’cache’ daripada pelayar web internet anda.
    • Anda boleh menarik balik persetujuan anda terhadap sebarang pengumpulan, penggunaan atau pendedahan Data Peribadi anda bagi mana-mana tujuan yang dinyatakan dalam Polisi Peribadi/Notis ini dengan menghantar e-mel kepada privacy@restoreorderforlife.com. Sila ambil perhatian bahawa penarikan ini mungkin akan mengakibatkan penamatan hubungan kita. Ini adalah kerana ROFL perlu mengutip dan memproses Data Peribadi anda untuk memberi perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk pihak kami kepada anda.
  • PERMINTAAN DAN PERTANYAAN UNTUK AKSES DAN PEMBETULAN, MENGHADKAN PEMPROSESAN DATA PERIBADI
    • Anda boleh membuat pertanyaan, aduan dan menghantar notis yang munasabah dalam tempoh sepuluh (10) hari, minta akses untuk, atau pembetulan bagi, Data Peribadi anda atau menghadkan pemprosesan/memegang-simpan Data Peribadi anda dengan menghantar permintaan secara bertulis anda kepada Restore Order For Life PLT (LLP0013452-LGN), Suite 2088, 15-G-8, Bayan Point, Medan Kampung Relau, Bayan Lepas, 11900 Penang, Malaysia. Notis sepuluh (10) hari kerja (kecuali hari Sabtu, Ahad dan cuti am) tersebut bermula daripada tarikh penerimaan permintaan secara bertulis anda oleh ROFL.
    • Data Peribadi anda tidak akan disimpan melebihi tempoh selain daripada bagi mencapai tujuan-tujuan yang dinyatakan disini, kecuali di keadaan di mana kami wajib untuk memenuhi keperluan undang-undang. Semua Data Peribadi anda akan dimansuh atau dihapus secara kekal sekiranya ianya tidak lagi diperlukan untuk tujuan yang dinyatakan disini, kecuali di keadaan di mana kami wajib untuk memenuhi keperluan undang-undang.
  • PAUTAN LAMAN WEB PIHAK KETIGA

Laman web pihak kami mungkin mengandungi pautan laman web pihak-pihak ketiga. Sila ambil perhatian bahawa pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap pengumpulan, penggunaan, penyelenggaran, perkongsian, atau pendedahan data dan informasi oleh pihak-pihak ketiga tersebut. Jika anda memberi informasi secara langsung kepada laman web tersebut, polisi peribadi/notis dan syarat-syarat perkhidmatan laman web itu akan diguna pakai dan pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap amalan pemprosesan informasi atau polisi peribadi laman web tersebut.

  • PENGIKTIRAFAN DAN PERSETUJUAN
    • Dengan berkomunikasi dengan pihak kami, mengguna dan/atau membeli perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk pihak kami, atau berdasarkan urusuan anda dengan pihak kami, anda mengiktiraf bahawa anda telah membaca dan memahami Polisi Peribadi/Notis pihak kami.
    • Pihak kami berhak untuk mengubahsuai Polisi Peribadi/Notis ini. Sebarang perubahan akan dipaparkan di laman web pihak kami. Dengan berkomunikasi secara berterusan dengan pihak kami, mengguna dan/atau membeli perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk pihak kami atau dengan penglibatan secara berterusan dengan pihak kami berikutan pengubahsuaian, kemas kini atau pindaan kepada Polisi Peribadi/Notis pihak kami, anda bersetuju bahawa semua informasi yang dikumpul (sama ada atau tidak dikumpul sebelum atau selepas Polisi Peribadi/Notis yang dikemaskini berkuatkuasa) akan dikawal di bawah Polisi Peribadi/Notis yang terkini yang berkuatkuasa. Kalau anda tidak setuju dengan perubahan baru dalam Polisi Peribadi/Notis pihak kami, anda harus menghubungi ROFL secara bertulis kepada Restore Order For Life PLT (LLP0013452-LGN), Suite 2088, 15-G-8, Bayan Point, Medan Kampung Relau, Bayan Lepas, 11900 Penang, Malaysia dan meminta ROFL secara khusus untuk memulangkan dan/atau memusnahkan semua salinan atau sebahagian daripada maklumat peribadi yang telah dikumpulkan yang berada dalam milik ROFL.
    • Jika anda mempunyai sebarang persoalan mengenai Polisi Peribadi/Notis ini, atau sekiranya anda ingin berhubung dengan ROFL atas apa-apa sebab, sila hantar e-mel kepada support@restoreorderforlife.com
  • AM

Polisi Peribadi/Notis ini diisu dalam kedua-dua Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat apa-apa yang tidak konsisten atau terdapat percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.